Feature 02
Brand development

Brand development

Voor das Studio is Brand Development altijd verbonden aan de strategie om een merk succesvol in de markt te positioneren. Een merk wordt bepaald door de associaties en emoties die mensen erbij hebben. das Studio werkt voor grote, kleine en nieuwe merken, zoals bijvoorbeeld de Volksbank, NIOZ en Edel.
Case 01

De Volksbank

In de uitloop van de bankencrisis koos de Volksbank voor een herpositionering als nutsbank. Bankieren met de menselijke maat werd de basispremisse van een nieuwe beweging binnen de bankenwereld.

das Studio was betrokken bij de implementatie van de nieuwe naam ‘de Volksbank’.

Twitterberichten ten tijde van de bankencrisis

Om het grotere verhaal klein te maken zijn diverse interne campagnes en programma’s in samenwerking met de HR-afdeling gelanceerd. das Studio verzorgde ook diverse arbeidsmarktcampagnes.

De Volksbank
dots
likecommentsend
Arbeidsmarkt communicatie

Alle communicatie-uitingen sluiten aan bij de strategie en ambitie van de Volksbank. Samen wordt er gewerkt aan een gezamenlijke en individuele toekomst – continu.

 

De organisatie is in beweging, de werknemers bewegen mee. De campagnes prikkelen en inspireren medewerkers en versterken de verbinding tussen medewerker en maatschappij, tussen de verschillende bankmerken en het hoofdkantoor én tussen medewerkers onderling.

De Volksbank ziet haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als essentieel onderdeel van haar positionering. Alleen door wijzigingen in de structuur kunnen wijzigingen in het gedrag effectief ter weeg worden gebracht. das Studio ondersteunt de MVO-ambities van de Volksbank doormiddel van sterk visueel georiënteerde communicatie-uitingen.

Beeld intranet-post

Relatiemagazine Manifesto
Spread Manifesto 01Spread Manifesto 02Spread Manifesto 03Spread Manifesto 04Spread Manifesto 05Spread Manifesto 06Spread Manifesto 07

Het relatiemagazine ‘Manifesto’ is onderdeel van de middelenmix. Manifesto heeft de gelegenheid gekregen om langere en meer visueel gedragen verhalen te vertellen. De artikelen krijgen ruimte om te ademen en worden ondersteund door sterk beeld. Het gaat om bezinning en ‘langzame journalistiek’. Manifesto wil bruggen slaan en wekt daarmee de missie van de bank tot leven.

Case 02

Moak

Moak is een nieuwe merk met verschillende extensies.
Van glutenvrije pancakes tot hipster kleding, alles is te vinden binnen deze store. En dat allemaal met een 'mellow urban' vibe.

Moak gaat van restaurant naar franchise en moet hiervoor een huisstijl ontwikkelen die mee kan groeien met hun internationale ambitie.

Tijdens dit proces wordt ingegaan op de identiteit van de organisatie. Door middel van onderzoek proberen we de positionering stevig neer te zetten en te bepalen wie de doelgroep is.

Moak Pancakes
dots
likecommentsend
Moak Social Media Campagne Moak Merchandise CampagneMoak Merchandise CampagneMoak Nieuwe Foodline Moak MerchandiseMoak Campagne - €100 Pancake Moak Social Media Campagne Moak Social Media Campagne Moak Music - Spotify Playlist

De strategie en de visuele identiteit samen bepalen niet alleen de look & feel, maar ook de manier van communiceren. Wanneer de voorgaande fases succesvol zijn verlopen kan de gewenste boodschap bij de juiste doelgroep in de vorm van een campagne gepresenteerd worden.

Campagne in felle kleuren

Still uit Instagram stories
Case 03

Edel

Edel is een relatief kleine club annex restaurant, maar door middel van vernieuwende events bekend in heel Nederland.

Alle designs en middelen volgen een isometrisch basis-perspectief. Het architectonische aspect van de locatie wordt hiermee benadrukt.

das Studio heeft een nieuwe huisstijl ontwikkeld voor dit merk dat staat voor fun, speelsheid en beleving.

 

Ga met je muis over het pand of kies een zaal uit het menu.
De Smederij Lokaal EDEL De Plaatwerkerij Het Timmerlokaal Het Atrium hover-03 hover-04 hover-05 hover-06 hover-07

Het isometrische perspectief leent zich goed om mini-verhaaltjes in beeld te brengen en infographics te creëren.

Elke uiting is een klein verhaaltje op zichzelf, waarin iets van het merk voelbaar is.

Serie A0 affiches ter promotie van een event of ter markering van een jaargetijde.

Een warme zachte fotografische beeldtaal zoomt in op het belevings- en entertainment-aspect.

Voor kanalen die gericht zijn op informatie-overdracht heeft das Studio een eigen infographic-taal ontwikkeld, die aansluit bij de rest van de stijl.