Feature 03
Editorial content

Editorial content

das Studio is gespecialiseerd in art direction, redactioneel ontwerpen en restyling van editorial producten. Wij zijn ervaren bladenmakers, van super commercieel tot heel sociaal: Nieuwe Revu, Playboy, Quote magazine, Samsam, Oneworld, etc.
Case 01

Nieuwe Revu

das Studio heeft samen met Pijper Media de Nieuwe Revu opnieuw in de markt gezet. Door middel van het aanscherpen van de redactionele formule en een totale restyle werd deze titel gerevitaliseerd.

Pijper Media — Nieuwe Revu
Nieuwe Revu coversNieuwe Revu coversNieuwe Revu coversNieuwe Revu coversNieuwe Revu covers

Om de continuïteit te waarborgen verzorgen we elke week de vormgeving en opmaak. We werken op locatie om een efficiënt workflow met de redactie te faciliteren. Aanvullend creëren we beeldmateriaal en animaties voor Twitter en Instagram.

das Studio heeft één overkoepelende stijl voor alle toepassingen ontworpen. Een visueel raster en een klassieke kleurstelling (rood / zwart) zorgen voor herkenbaarheid.

De magazinevormgeving kenmerkt zich door grote beeldposities, eenvoudige layouts, rustige leesteksten en een strakke lijnvoering.

De Nieuwe Revu zoekt ook aansluiting met andere media en is regelmatig te gast in diverse talkshows en TV-programma’s.

Pijper Media — Nieuwe Revu
Nieuwe Revu spreadsNieuwe Revu spreadsNieuwe Revu spreadsNieuwe Revu spreadsNieuwe Revu spreadsNieuwe Revu spreadsNieuwe Revu spreads

Case 02

Playboy

das Studio verzorgt 10 keer per jaar de art direction en vormgeving van de Nederlandse Playboy-uitgave. De Playboy is een echt mens-magazine met mooie features en bijzondere beeldseries.

Het ontwikkelen van vernieuwend beeld is een van de grote uitdagingen van deze titel. Regelmatig bedenken en begeleiden we een grote photoshoot.

Pijper Media — Playboy
Playboy coversPlayboy coversPlayboy coversPlayboy coversPlayboy coversPlayboy covers

Een photoshoot organiseren we met een beproefd netwerk van fotografen, stylisten, beeldbewerkers en videomakers. Alles wat nodig is om van de productie een succes te maken.

Los daarvan creëren we praktisch en kostenbewust beeld voor de lopende nummers dat altijd een sterke link met de redactionele invalshoek heeft.

Als artdirectors denken we graag redactioneel en inhoudelijk mee. Tekst en beeld ontwikkelen we simultaan, zodat de artikelen een sterke samenhang vertonen.

Pijper Media — Playboy
Playboy spread 01Playboy spread 02Playboy spread 03Playboy spread 04Playboy spread 05Playboy spread 06Playboy spread 07
Case 03

Sam Sam

das Studio verzorgt al sinds 6 jaar de vormgeving van kindermagazine SamSam. Om aansluiting te houden bij deze bijzondere doelgroep hebben we in deze periode al een aantal transities van het magazine begeleid.

We hebben een character ontwikkeld, die de lezer aan de hand neemt langs allerlei thema’s en op bezoek gaat bij kinderen in andere werelddelen.

Samen met de redactie maken we complexe maatschappelijke onderwerpen inzichtelijk voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar.

Illustratie bij thema mobile

Het magazine wordt in het onderwijs gebruikt met als doel verbinding en inlevingsvermogen bij kinderen te bevorderen.

SamSam cover #9_Poep

SamSam cover #5_De zee

SamSam cover #4_Rijk

Sijthoff Media – Sam Sam
Sam Sam spreadsSam Sam spreadsSam Sam spreadsSam Sam spreadsSam Sam spreadsSam Sam spreads
Case 04

Amsterdam Noord

das Studio heeft samen met de Gemeente Amsterdam een nieuwe designformule ontwikkeld om ook laaggeletterde mensen binnen de stad te kunnen bereiken.

Een nieuwe vorm voor de verbinding tussen
beleid en bewoners.

Voor een achterstandswijk in Amsterdam Noord is er een heel eenvoudige krant ontwikkeld.

De vormentaal is modern, opgeruimd en de informatie is duidelijk gestructureerd.

De beelden zijn makkelijk te lezen. Complexe samenhangen worden vereenvoudigd weergegeven.

Door een sterk visueel georiënteerde vormgeving en het inspelen op verschillende emoties, werd de krant een (ongekend) groot succes en was de respons onder bewoners enorm.